Chec din albusuri cu cacao si cirese

de Bya Ralu in Prajituri, 7 Sep 2012 | 5219 vizualizari

 

Am ramas cu albusuri de ou de la crema catalana si nu stiam ce sa fac si am gasit pe site-ul ancutei o reteta super,e un chec foarte pufos si foarte bun!imi place cum a iesit reteta ancutei o gasiti aici
http://laancuta.blogspot.ro/2011/05/chec-din-albusuri-cu-nuca-si-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri de ou
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 mana de cirese congelate sau proaspete
  • 2-3 linguri de cacao
  • coaja lime
  • esenta migdale,vanilie si lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao si cirese:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana se ingroasa compozitia cca 8-10 minute, adaugam zaharul, esentele si coaja de lime. Se mai amesteca bine, se adauga faina si uleiul si se amesteca usor cu o lingura. Ciresele cand s-au decongelat se taie feliute si se arunca samburii. Punem intr-un castron 2-3 linguri de compozitie si amestecam cu cacaoa.

Intr-o tava de chec se pune hartie de copt, se adauga compozitia formata din albusuri, deasupra se pune cacaoa si se modeleaza cu o furculita cat mai repede (a mea s-a dus toata la fund). Se adauga si ciresele si se baga la cuptor timp de 30-40 minute. Se verifica cu o scobitoare daca este gata (daca nu se lipeste aluat de betisor este gata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri